Categorii

Postari recente

Arhiva

Evenimente

Meta

Programe

Fundatia SIO A-VIS GRUP in colaborare cu PsySens Center lanseaza Programul National de Educatie Nutritionala „MANCAND SANATOS, TRAIESTI ARMONIOS!”

Programul se desfasoara in perioada 2011 – 2012 si isi propune urmatoarele teme:

* Fiziologia digestiei
* Asimilarea celulara
* Aspecte ale metabolismului
* Alimentatia echilibrata
* Dieta individuala in functie de temperament
* Regim alimentar particularizat
* Conceptul BIO
* Dezordinea alimenatara si cauzele psihice
* Revitalizarea prin alimentatie personalizata
* Poluanti alimentari si metode de gatit sanatos
* Arta culinara in nutritie

Conferinta de lansare a avut loc pe 24 iunie, la Hotel Sofitel si a fost sponsorizata de SIO A-VIS Grup prin Porto Catering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aprilie 2011

Seminarul „Dieta individuala in functie de temperament”

 

Inca din antichitate medicii Galenus si Hippocrat au observat ca unii oameni par sa dispuna de o energie inepuizabila, fiind rezistenti la solicitari maxime si continue, in timp ce altii manifesta o energie scazuta, obosesc si se descurajeaza usor.

In cursul unei diete pentru a slabi, ne manifestam diferit nu numai in functie de gradul de motivare si puterea vointei, dar si in functie de temperamentul ce ne caracterizeaza.

Pornind de la aceste obsevatii cei doi medici au incercat sa explice aceste diferente intre oameni si au categorisit 4 tipuri de temperamente: coleric, sangvinic, flegmatic si melancolic.

  • Colericul este inegal in toate manifestarile sale, este navalnic, nestapanit, deprimat, cuprins de teama. Are o inclinatie sporita spre exagerare, avand un echilibru emotional destul de precar. Sunt in general, persoane nerabdatoare, predispuse la furie violenta, dar si la relatii interumane profunde si statornice.
    Oameni cu initiativa, capabili de o puternica concentrare pe scurta durata, rezistenti la solicitari crescute, dar numai pe perioade scurte de timp. Acestor persoane li se potrivesc cel mai bine dietele scurte cu mari privatiuni, in care sa-si poata mobiliza cu usurinta vointa, si pentru care sa aiba o motivatie crescuta.
  •  

  • Sangvinicul se remarca printr-un echilibru deosebit, sunt persoane vioaie, vorbarete, mereu bine-dispuse. Se adapteaza usor la orice situatie ivita in viata cotidiana. Calmul si stapanirea de sine apartin tipului sangvinic de temperament. Aceste persoane pot astepta fara incordare, dar sunt totodata predispuse la renuntarile facute cu usurinta. Sangvinicilor li se recomanda o dieta de scurta durata, fara prea multe privatiuni alimentare, dar cu accent pe exercitiile fizice, deoarece acest tip de persoane sunt inclinate spre un activism deosebit si efort fizic.
  •  

  • Flegmaticul este genul de om lent in actiuni, neobisnuit de calm. Poate atinge niveluri foarte inalte de perseverenta si meticulozitate, dar uneori poate fi caracterizat de incapatanare. Dezavantajul principal al lor este ca, desi se pot concentra maxim in activitati de lunga durata pe care le duc intotdeauna la sfarsit, sunt indivizi introvertiti, ce stabilesc putine relatii interumane, fiind orientati mai mult spre trecut decat spre prezent. Lor li se potrivesc dietele de lunga durata – Atkins, Montignac, etc pe care datorita perseverentei o vor duce la bun sfarsit, fiind totodata foarte stricti si meticulosi in urmarea regulilor dietei.
  •  

  • Melancolicul vadeste o energie foarte scazuta si inclinatii spre depresie si renuntare la intalnirea primului obstacol. Sunt oameni sensibili, emotivi, ce intampina dificultati in adaptarea sociala, avad o incredere redusa in fortele proprii. Melancolicii au o vointa foarte scazuta, avand nevoie de ajutor specializat, constand in terapie motivationala, pentru a fi capabili sa urmeze o dieta. Astfel, temperamentul constituie un veritabil „motor” al persoanalitatii umane ce ne poate ajuta, sau dimpotriva, incetini activitatile in care ne implicam.
  •  

    Seminar sustinut de ADRIANA SAVU – psiholog clinician, expert in nutritie

    Locatie : RIN GRAND HOTEL, BUCURESTI

    Eveniment sponsorizat de SIO A-VIS GRUP prin Porto Catering

    Sponsor principal al programului : Fundatia SIO A-VIS Bucuresti