Categorii

Postari recente

Arhiva

Evenimente

Meta

2.Domeniile PSY

Psihologie clinica

Psihologia clinică este ştiinţa care studiază mecanismele psihologice implicate în sănătate şi boală, şi interfaţa lor cu mecanismele biologice/genetice. Aşadar, ea are două componente fundamentale. Prima componentă vizează investigarea mecanismelor psihologice implicate în promovarea şi optimizarea sănătăţii şi prevenirea patologiei.

A doua componentă vizează investigarea mecanismelor psihologice implicate în patologie.

Intervenţia/asistenţa/consultanţa psihologică în domeniul clinic se referă la acele forme de intervenţie generală/primară care sunt efectuate de psihologul clinician care nu are pregătire distinctă în consiliere psihologică şi/sau psihoterapie.

Servicii in domeniul Psihologiei Clinice

 

Consiliere psihologica

CONSILIEREA PSIHOLOGICA este dedicata tuturor celor care trec printr-o situatie de viata dificila sau delicata in vederea reechilibrarii personale, a celor care doresc sa se cunoasca si sa se accepte asa cum sunt, a celor care doresc sa isi dezvolte armonios resursele; este interventia psihologica utilizata în scopul optimizarii, autocunoasterii si dezvoltarii personale.

Principalul scop al consilierii psihologice este rezolvarea de probleme de natura emotionala sau interpersonala. Ca urmare, consilierea este cea care pune la dispozitia persoanei o serie de instrumente pentru a depasi dificultatea.

Consilierea psihologica are un caracter formativ, se axeaza pe dezvoltarea unor abilitati practice sau personale, in timp ce psihoterapia se concentreaza pe suferinta interioara (tristete, anxietate, durere, doliu sau separare, frici, compulsii, atacuri de panica, s.a.). Astfel, prin consiliere psihologica se urmareste (a) autocunoasterea, (b) optimizarea si dezvoltarea personala, respectiv (c) adaptarea cat mai eficienta la mediul extern.

CARACTERISTICI ALE CONSILIERII

SERVICIILE DE CONSILIERE PSIHOLOGICA POT AJUTA IN:

BENEFICIILE CONSILIERII

 

Psihoterapia

PSIHOTERAPIA se adreseaza persoanei si lumii ei interioare. In procesul psihoterapeutic se abordeaza problematici legate de modurile de comportament si actiune prin descoperirea temeiurilor profunde si a cauzelor care duc la acest comportament.

PSIHOTERAPIA este un proces interactional constient si planificat ce-si propune sa influenteze comportamentul, tulburarile de comportament si starile de suferinta care, printr-un consens ( intre pacienti, terapeut si grupul de referinta ), sunt considerate ca necesitand un tratament, prin metode psihologice (prin comunicare, cel mai adesea verbala, dar si neverbala), in sensul unui scop bine definit, pe cat posibil elaborat in comun.

BENEFICIILE PSIHOTERAPIEI

 

Cosultanta psihologica in domeniul resurselor umane


– diagnoza si interventie organizationala

– analiza climatului organizational

– sesiuni de brainstorming

– team building

– imbunatatirea relatiilor interdepartamentale si scaderea conflictelor

– construirea echipelor productive

– consiliere psihologica în vederea cresterii comunicarii si a coeziunii interpersonale în grupurile profesionale

– intocmire (sau reactualizare) fise de post.

– evaluare, selectie si expertiza psihologica în vederea angajarii, autorizarii, mentinerii sau avansarii în functie

– analiza si evaluarea in scopul avizarii psihologice pentru protectia muncii

– formare, orientare si repartitie în munca dupa criterii psihologice

– studiul si prevenirea stresului ocupational

– consiliere pentru orientarea în cariera si dezvoltare personala

– informare si consiliere în vederea reconversiei si integrarii socio-profesionale.

SELECTIE SI RECRUTARE DE PERSONAL

Succesul unei organizatii se datoreaza in mare masura profesionalismului angajatilor sai. Organizatiile se orienteaza tot mai mult spre a avea angajati buni, potriviti exigentelor locurilor de munca. Teoriile managementul modern, explica si demonstreaza ca economia firmei este afectata de alegerea la intamplare a personalului.

Este cunoscut faptul, ca fluctuatia de personal diminueaza profitul!

Noi va oferim alternativa unei selectii de personal profesioniste, adaptata la nevoile de dezvoltatre ale firmei dumneavoastra.